Doktora Yeterlik Yazılı Sınavına Mergen ÖYS’de Girecek Öğrencilerin Dikkatine!

2020-2021 BAHAR DÖNEMİ DOKTORA YETERLİK YAZILI SINAVINA MERGEN ÖYS ÜSTÜNDEN GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Önemli Not: Yeterlilik sınav tarihleri 29 Nisan – 11 Mayıs 2021 tarihleri arasına denk gelen öğrencilerimizin yazılı sınavları zorunlu olarak Mergen ÖYS üstünden gerçekleştirilecektir.
—————————————
2020-2021 Bahar Döneminde doktora yeterlilik yazılı sınavına Mergen ÖYS üstünden girecekseniz, sınavınızdan 1 gün önce aşağıdaki belirtilen işlemleri yapmanız gerekmektedir;
  1. Mergen ÖYS içindeki DYS000-Yeterlik Sınavı dersine tıklayınız.
  2. Açılan sayfada soldaki menü içinden “Ödevler” sekmesine tıklayınız.
  3. Bu kısımda yer alan Antetli Cevap Kâğıdı ve Açık Rıza Onayı formunun çıktısını alınız. Cevap kağıdını soru sayısını dikkate alarak çok sayıda çıktı alınız.
  4. Açık Rıza Onayı formunu imzalayınız. Sınav sonunda imzalı Açık Rıza Onay formunu cevap kağıtlarınızla birlikte Mergen ÖYS içine yeniden yüklemeniz istenecektir.
  5. Ayrıca, kamera ve mikrofonunuzun çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.
  6. Sınav tamamlanmadan önce, sınav cevap kağıtlarınızı ve imzaladığınız Açık Rıza Onayını tarayıp/fotoğrafını çekip dersin ödevler alanında açılan “Yeterlik Yazılı Sınav Evrakı Yükleme” alanına yüklemeniz istenecektir (yüklenecek dosya(lar)ın boyutu 150MB’ı geçmemesi gerekmektedir). Bu yükleme yapılmadan canlı ders uygulaması sonlandırılmaz. Belgelerinizi cep telefonunuz ile nasıl taratabileceğinizi izlemek için tıklayınız.
Sınav sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar;
       Tüm sınav boyunca kameranız ve mikrofonunuz açık kalmalıdır.
       Her bir soru ayrı bir cevap kağıdına yazılmalıdır.
       Sorular antetli kâğıdın yalnızca ön yüzüne yazılmalıdır.