2021-2022 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Programlara Başvuracak Adayların Dikkatine

PROGRAM ÜCRETLERİ HAKKINDA :
Uzaktan Eğitim ve II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ders ücreti 360 TL olup 1.Dönem 5 ders (1800 TL), 2. Dönem 5 ders (1800 TL) 3.Dönem Dönem Projesi (360 TL) olarak ya da 1.Dönem 5 ders (1800 TL), 2. Dönem 5 ders ve dönem projesi (2160 TL) olarak toplamda 3960 TL’dir. Azami süre (3 Dönem) içerisinde tekrar edilen (başarısız olunan) ders başına 360 TL ücret ödenerek ders yeniden alınır. (Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine istinaden Kesin Kayıt Döneminden sonra kendi isteği doğrultusunda kaydını sildiren öğrencinin yatırdığı ücret iade edilmez.)

Şehit ailesi, gazi ve gazi yakınları kayıt hakkı kazandıklarında, durumlarını belgelemeleri halinde öğrenim ücreti alınmayacaktır.

Başvuran ve kayıt hakkı kazanan adaylar, engellilik raporlarını ibraz etmeleri halinde öğrenim ücretinde engellilik oranı kadar indirim yapılmaktadır.

TÖMER HAKKINDA:
Eğitim dili Türkçe olan programlara kabul edilen yabancı uyruklu adaylardan TÖMER C1 belgesi istenmektedir. TÖMER C1 belgesi olmayan adaylar Anadolu TÖMER tarafından 07 Şubat 2022 tarihinde yapılacak Türkçe Yeterlik Sınavına girebilir.
• Türkçe Yeterlik sınavdan ; 70  ve üzeri puan alan öğrenci, kayıtlı olduğu programdaki eğitimine başlar.
• Türkçe Yeterlik Sınavından başarısız olan öğrenci Anadolu TÖMER’e Türkçe eğitimi için kayıt yaptırır.
• TÖMER Belgesi olmayan veya Anadolu TÖMER sınavından başarısız olan adaylardan programlarımıza kayıt yaptırdıkları takdirde program ücreti alınmaz. İlgili dönemde öğrenci, Anadolu TÖMER kayıt ücretini öder.

Not:Eğitim dili Türkçe olan programlardan mezun olan ve KKTC uyruklu öğrencilerden TÖMER şartı aranmamaktadır.

-Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) İletişim Bilgileri aşağıda verilmiştir.
Telefon: (222) 335-0580 Dahili: 5872
Web: tomer.anadolu.edu.tr
E-Posta: tomer@anadolu.edu.tr

ASKERLİK TECİLİ HAKKINDA